بریج دندان چیست؟ | چه زمانی نیاز به بریج داریم؟

اگر دندان‌های از دست رفته دارید، دندانپزشک شما می‌تواند شکاف‌های لبخند شما را با بریج‌های دندانی ببندد یا آن را پر کند. اما بریج دندان چیست؟

بریج دندان یک دندان مصنوعی (به نام پونتیک) است که توسط دندان های پایه در دو طرف شکاف در جای خود ثابت می شود. اگرچه پانتیک ها را می توان از مواد مختلفی مانند طلا ساخت، اما معمولاً آنها از پورسلن ساخته می شوند تا از نظر زیبایی با دندان های طبیعی شما ترکیب شوند.

بریج دندان چیست
بریج دندان یک دندان مصنوعی است که توسط دندان های پایه در دو طرف شکاف در جای خود ثابت می شود.

مزایای بریج دندان چیست؟

پل ها می توانند:

  • لبخند شما را برگردانند
  • توانایی جویدن صحیح و صحبت کردن را بازیابی کنند
  • فرم صورت را حفظ کنند
  • با جایگزین کردن دندان های از دست رفته، نیروها را در بایت شما به درستی توزیع کنند
  • از خارج شدن دندان های باقی مانده از موقعیت خود جلوگیری کنند

انواع dental-bridge چیست

انواع بریج دندان چیست؟  چهار نوع اصلی بریج دندان وجود دارد:

  1. سنتی
  2. کنسول
  3. مریلند
  4. پشتیبانی از ایمپلنت

بریج دندانی سنتی

بریج دندانی سنتی شامل دندان مصنوعی است که توسط روکش‌های دندانی که روی هر یک از دندان‌های پایه چسبانده شده‌اند، در جای خود ثابت می‌شوند. بریج سنتی محبوب ترین نوع بریج دندانی است و زمانی می توان از آن استفاده کرد که دندان های طبیعی در دو طرف شکاف ایجاد شده، توسط دندان از دست رفته وجود داشته باشد.

بریج دندانی کنسولی

نوع کنسولی از بریج دندان چیست؟

اگر چه شبیه به یک بریج سنتی است، اما پانتیک در یک بریج دندانی کنسولی توسط یک تاج دندانی که فقط به یک دندان تکیه گاه محکم شده است، در جای خود نگه داشته می شود. برای بریج کنسول فقط به یک دندان طبیعی در کنار شکاف دندان از دست رفته نیاز دارید.

بریج دندانی مریلند

مشابه بریج سنتی، بریج های دندانی مریلند از دو دندان تکیه گاه طبیعی، در دو طرف شکاف استفاده می کنند. با این حال، در حالی که بریج سنتی از روکش‌های دندانی روی دندان‌های پایه استفاده می‌کند، بریج مریلند از چارچوبی از فلز یا پورسلن استفاده می‌کند که بر روی پشت دندان‌های پایه چسبانده می‌شود. مانند یک بریج سنتی، بریج مریلند تنها زمانی قابل استفاده است که شما یک دندان طبیعی در هر طرف شکاف ناشی از دندان از دست رفته داشته باشید.

بریج دندانی با پشتیبانی از ایمپلنت

نوع دارای ایمپلنت از بریج دندان چیست؟

همانطور که از نام آن پیداست، بریج‌های دارای ایمپلنت از ایمپلنت‌های دندانی بر خلاف تاج یا چارچوب استفاده می‌کنند. به طور معمول، یک ایمپلنت برای هر دندان از دست رفته از طریق جراحی قرار داده می شود و این ایمپلنت ها بریج را در موقعیت خود نگه می دارند. اگر یک ایمپلنت برای هر دندان از دست رفته امکان پذیر نباشد، بریج ممکن است دارای یک پانتیک معلق بین دو تاج تحت حمایت ایمپلنت باشد.

یک بریج با ایمپلنت که قوی ترین و پایدارترین سیستم در نظر گرفته می شود، معمولاً به دو عمل جراحی نیاز دارد:

  • یکی برای قرار دادن ایمپلنت ها در استخوان فک
  • جراحی دوم برای قرار دادن بریج

ممکن است چند ماه طول بکشد تا این روش به طور کامل به پایان برسد.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله “انواع ایمپلنت دندان” را نیز مطالعه کنید.

بریج دندان چیست
بریج دندان بر پایه ایمپلنت

پروسه بریج دندان چیست؟

در این بخش از مقاله “بریج دندان چیست” به طور خلاصه پروسه آن را توضیح می‌دهیم.

در اولین ویزیت برای بریج دندان، دندان های پایه آماده می شوند. آماده سازی شامل اصلاح مجدد این دندان ها با برداشتن بخشی از مینای دندان است تا جایی برای قرار دادن تاج روی آنها ایجاد شود. در مرحله بعد، قالب‌هایی از دندان‌ها ساخته می‌شوند که به عنوان مدلی عمل می‌کنند که بریج، پونتیک و روکش‌ها توسط لابراتور دندانپزشکی ساخته می‌شوند. دندانپزشک شما یک بریج موقت برای محافظت از دندان ها و لثه های در معرض دید در حین ساخت بریج می سازد.

در بازدید دوم، پل موقت شما برداشته می‌شود و پل پورسلنی یا فلزی جدید برای رسیدن به تناسب مناسب بررسی و تنظیم می‌شود. برای بررسی تناسب چارچوب فلزی و گاز گرفتن ممکن است نیاز به بازدیدهای متعدد باشد. این بستگی به شرایط هر فردی دارد. اگر بریج دندانی یک بریج ثابت است، دندانپزشک شما ممکن است به مدت چند هفته آن را به طور موقت در محل قرار دهد تا مطمئن شود که درست است. پس از چند هفته، بریج در جای خود محکم می شود.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله “ایمپلنت ثابت دندان” را نیز مطالعه کنید.

تفاوت بریج دندان و ایمپلنت دندان

شاید برای شما هم سوال باشد که تفاوت ایمپلنت با بریج دندان چیست؟

بسیاری از طرح های بیمه دندانپزشکی بریج ها را پوشش می دهند و بسیاری از آنها اکنون ایمپلنت ها را نیز پوشش می دهند. بسته به مراقبت مناسب، ممکن است هر 5 تا 15 سال یک بریج دندان نیاز به تعویض داشته باشد، در حالی که ایمپلنت یک راه حل دائمی در نظر گرفته می شود. عواملی وجود دارد که می تواند عمر انواع بریج ها از جمله ایمپلنت ها را کاهش دهد، مانند بهداشت دندان.

بریج دندان چیست؟
تفاوت بریج و ایمپلنت دندان

چگونه بریج دندانی را تمیز کنیم؟

در این بخش از مقاله “بریج دندان چیست” به نکاتی برای رعایت بهداشت بریج اشاره می‌کنیم.

  1. ابزارهای دندانی که می توانید برای تمیز کردن زیر بریج دندانی استفاده کنید

همانطور که بریج ها به هم متصل می شوند، نخ دندان نمی تواند از بالا (سطح اکلوزال) از بین واحدهای دندانی داخل بریج عبور کند. بنابراین، شما نمی توانید بین پل با استفاده از نخ معمولی، نخ دندان بکشید. بهتر است به تمیز کردن زیر بریج با یک نخ مخصوص یا برس بین دندانی ادامه دهید.

  1. دندان های خود را طبق معمول مسواک بزنید

البته استفاده از نخ دندان باید همراه با مسواک زدن باشد. مسواک زدن معمولا قبل از نخ دندان کشیدن انجام می شود تا بیشتر جرم روی دندان شما از بین برود. شما باید از مسواک نرم در حرکات دایره ای با زاویه 45 درجه نسبت به لثه استفاده کنید. حفظ بهداشت دهان و دندان برای بریج دندان بسیار ساده است. بیماران افزایش قابل توجهی در زمان صرف شده برای حفظ بهداشت دهان خود گزارش نمی کنند. یعنی چند دقیقه کوتاه برای حفظ بهداشت دهان خود کافیست.

اگر بریج دندان داریم چه نخوریم؟

به طور کلی از گاز زدن غذاهای سفت مانند آجیل، استخوان یا یخ خودداری کنید، به خصوص اگر پل شما از سرامیک (پورسلن) ساخته شده باشد. گاز زدن یک شیرینی سفت، یا استفاده از دندان بریج دار برای باز کردن اشیاء مختلف، می تواند منجر به خرد شدن یا شکستگی سرامیک شود. بریج دندان آسیب دیده باید تعویض شود.

به غیر از غذاهای سفت، بریج باید مانند دندان های طبیعی باشد و قابل استفاده باشد. شما می توانید از غذای مورد علاقه خود لذت ببرید یا بدون نگرانی در مورد جدا شدن بریج (برخلاف پروتزهای متحرک) یک سیب گاز بزنید. لذت بردن از انواع غذاها یکی از بزرگترین مزایای استفاده از بریج دندان است.

چه کسانی به dental-bridge نیاز دارند؟

ویژگی کاندید مناسب برای بریج دندان چیست؟

بریج دندان گزینه ای مناسب برای اکثر افرادی است که دندان از دست رفته و دندان های سالمی در اطراف شکاف دارند. بریج‌ها به سلامت دندان‌های مجاور و سلامت بافت‌های اطراف متکی هستند. بیمارانی که دندان باقی مانده سالمی ندارند (بافت دندانی که زیر مینای دندان قرار دارد) معمولاً کاندیدای مناسبی نیستند.

بیمارانی که استخوان دندان خود را از دست داده اند و در دندان های اطراف و بهداشت نامناسب دهان و دندان (آنها به طور منظم مسواک نمی زنند یا نخ دندان نمی کشند) نیز کاندیدای مناسبی نیستند. دندان‌های اطراف که قرار است برای محکم کردن بریج استفاده شوند، باید دارای تکیه‌گاه قوی استخوان، سلامت لثه و به اندازه کافی قوی باشند تا بتوانند دندان‌ها را نگه دارند.

اگر دندان ها یا لثه های شما به اندازه کافی برای بریج سالم نیستند، می توانید ایمپلنت دندان را نیز انتخاب کنید، که شامل قرار دادن یک پایه تیتانیومی در فضایی است که ریشه دندان از دست رفته در آن قرار داشت. پس از ادغام پین با استخوان موجود، یک دندان مصنوعی روی آن قرار می گیرد. اگر بریج دندان برای شما مناسب نیست، می‌توانید از روش کاشت دندان طبیعی با ایمپلنت استفاده کنید.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله “ایمپلنت تمام فک” را نیز مطالعه کنید.

بریج ها چقدر دوام می آورند؟

بریج های دندانی پنج تا هفت سال دوام می آورند و بسیاری از آنها حتی بیشتر عمر می کنند. یک مطالعه روی بریج های متصل نشان داد که 98 درصد آن‌ها پنج سال دوام می‌آورند، 97.2 درصد هنوز در 10 سال استحکام دارند و 95 درصد آنها بین 12 تا 21 سال دوام می‌آورند. بهترین راه برای به حداکثر رساندن عمر بریج دندان شما این است که بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید. کارشناسان توصیه می کنند که:

  • دو بار در روز مسواک بزنید
  • به طور منظم نخ دندان بکشید
  • با فلوراید بشویید
  • معاینات منظم دندانپزشکی را انجام دهید

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

اگر چیزی درست به نظر نمی‌رسد یا باعث درد می‌شود، در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید. در موارد زیر با دندانپزشک خود وقت ملاقات بگیرید:

  • بریج شما شل شود
  • متوجه تورم در اطراف لثه های زیر یا اطراف بریج شوید
  • اگر دندان های نگهدارنده بریج دردناک یا حساس شوند

پیشنهاد می‌کنیم مقاله “ایمپلنت دندان بدون جراحی” را نیز مطالعه کنید.

سخن آخر

ما درباره اینکه بریج دندان چیست ، توضیحات موردنیاز را دادیم. توجه داشته باشید که از دست دادن دندان غیر معمول نیست، اما روش هایی وجود دارد که می توانید لبخند و سلامت دهان خود را بازیابی کنید. با دندانپزشک خود در مورد اینکه آیا کاندید مناسبی برای بریج دندان هستید یا خیر صحبت کنید و اگر چنین است، این روش ممکن است برای شما چگونه باشد.

مرکز ایمپلنت تهران
دکتر رضا نوری – متخصص جراحی فک و صورت، استادیار دانشگاه

مرکز تخصصی ایمپلنت تهران در سال ۱۳۹۱ به هدف ارائه درمان‌های کاشت دندان و پیوندهای استخوانی مربوط به آن با کیفیت بالا و با استانداردهای مطرح در دنیا توسط اساتید دانشگاهی و مبتنی بر بروزترین دانش و تجهیزات ایمپلنتولوژی تأسیس گردید. برای انجام ایمپلنت دندان یا هرگونه خدمات دیگر دندانپزشکی با ما در تماس باشید. برای آشنایی بیشتر با مرکز ایمپلنت تهران به صفحه درباره ما مراجعه بفرمایید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *