ایمپلنت تمام فک در بهترین مرکز تخصصی ایمپلنت
متاسفانه در برخی موارد بیماران تمامی دندان های یک فک و یا هر دو فک خود را از دست میدهند. در چنین مواردی از درمان ایمپلنت تمام فک باید استفاده کرد. اما ایمپلنت تمام فک چیست و چگونه انجام میشود؟
چرا به آن ایمپلنت تمام فک می گویند؟
در اینجا یک دلیل بسیار ساده برای اصطلاح ایمپلنت های تمام فک وجود دارد: بسیاری از افرادی که این روش را انتخاب می کنند، از وضعیت فعلی دندان های طبیعی خود رضایت ندارند و می خواهند همه آنها را جایگزین کنند.
یا از پروتز دندانی – روی فک بالا و پایین – رنج می برند، و اکنون قصد دارند آنها را با ایمپلنت دندان جایگزین کنند. از این رو اصطلاح “ایمپلنت های دندانی تمام فک” برای این درمان به کار می رود.
کاشت دندان تمام فک
با توجه به پیشرفت های مداوم در دندانپزشکی مدرن، ایمپلنت های دندانی گزینه دیگری برای بریج های کامل یا جزئی سنتی و پروتزهای پرکننده شکاف های دهان هستند. از آنجایی که یک دندان طبیعی دارای ریشه، پالپ یا عاج و تاج است، ایمپلنت دندانی دارای سه جزء است که با قرار دادن یک پیچ تیتانیومی در لثه و استخوان فک شروع می شود تا به عنوان “ریشه” دندان جدید عمل کند.
هنگامی که استخوان فک و لثه بهبود مییابند و ریشه تیتانیوم در لثه تثبیت می شود، یک تکیه گاه یا اتصال دهنده در بالای پیچ تیتانیوم قرار می گیرد. آخرین جزء، تاج دندان جدید، در جای خود قرار می گیرد. نتیجه یک دندان جدید دائمی است که مانند یک دندان طبیعی برای جویدن انواع غذاها بدون نگرانی پایدار میباشد.
پیشنهاد میکنیم مقاله “انواع ایمپلنت دندان” را نیز مطالعه کنید.
4 مزیت کاشت دندان تمام فک
چهار مزیت زیر ایمپلنت های تمام فک را جایگزین مناسبی برای بریج های سنتی یا پروتزهای کامل برای پر کردن شکاف ناشی از از دست دادن دندان ها می کند.
- حفظ ساختار استخوان
لثه ها از دندان های طبیعی افراد حمایت میکنند، که توسط استخوان موجود در زیر لثه به نام استخوان فک حمایت میشود. هنگامی که از دست دادن دندان رخ میدهد، استخوان استحکام خود را از دست خواهد داد، این باعث تغییر ساختار صورت با کوچک شدن ارتفاع استخوان فک می شود که منجر به فرورفتگی و افتادگی گوشه های دهان و گونه ها خواهد شد. ایمپلنت دهان کامل به اندازه ریشه دندان های طبیعی دائمی است، استخوان داخل فک را تحریک و تاج دندان مصنوعی را پایدار می کند.

- حفظ دندان های مجاور
ایمپلنتهای تمام فک از جابجایی دندانهای طبیعی باقیمانده و ایجاد مشکلات ناهماهنگی در هنگام بایت (گاز زدن) جلوگیری میکنند و همچنین از ساییدگی و پارگی دندانهای مجاور برای بریج یا دندان مصنوعی که ریشه برای اتصال به این دندانهای طبیعی ندارند، صرفهجویی میکند. هنگامی که دندان های طبیعی در فشار بایت پروتز مصنوعی و بریج دو بار فشار می آورند، نتیجه آن ضعیف شدن دندان های طبیعی است.
- درصد موفقیت بالاتر
قدرت ایمپلنت دندان تیتانیوم در استخوان و لثه ای است که در اطراف این ماده ایمپلنت رشد می کند. ایمپلنت ها نیازی به تعویض دوره ای ندارند که معمولاً با دندان مصنوعی یا بریج همراه است. با رعایت بهداشت دهان و دندان درست مانند دندان های طبیعی، ایمپلنت کامل دهان می تواند تا 30 سال دوام بیاورد.
- صرفه جویی در هزینه
این سودی است که همه به دنبال آن هستند. در حالی که هزینه ممکن است در ابتدا باعث تردید شود، بیماران باید به خاطر داشته باشند که هزینه یک بار است که منجر به چندین سال راحتی و استفاده می شود.
ایمپلنت تمام فک با روش 4 پین
اگر می خواهید یک فک کامل را با ایمپلنت دندان جایگزین کنید، ممکن است تکنیک All-on-4 برای شما مناسب باشد. تنها با استفاده از 4 ایمپلنت دندان، آنها به گونهای قرار میگیرند که از هرگونه ویژگی آناتومیکی با استخوان کمتر از حد طبیعی جلوگیری میکند، یعنی میتوان اکثر بیماران را با همین روش درمان کرد.
روش کاشت دندان All-on-4 جایگزین یک فک کامل یا هر دو فک دندان های از دست رفته می شود و یک پل ثابت به ایمپلنت های دندانی متصل میگردد. در روز جراحی، دندانهای باقیمانده کشیده شده و ۴ تا ۶ ایمپلنت گذاشته میشود.
پیشنهاد میکنیم مقاله “ایمپلنت دندان جلو” را نیز مطالعه کنید.
چه مزایایی برای شما دارد؟
✅روش سریعتر
ایمپلنتهای دندانی All-on-4 تعداد جلسات مورد نیاز را به حداقل میرسانند و خیلی سریعتر از روش های سنتی انجام میشوند.
✅حداکثر راحتی
یکی از مزایای اصلی روش ایمپلنت تمام فک این است که بیماران نسبت به روش های سنتی و پروتزها احساس راحتی بیشتری میکنند چون بسیار شبیه به دندان های طبیعی خود افراد است.
✅نتایج قابل اعتماد
کسانی که سالها پروتزهای نامناسب دندانهای متزلزل یا لق را تحمل کردهاند، میتوانند منتظر ارائه یک پل طبیعی، ایمن، محکم و راحت باشند که به ایمپلنتهای دندانی جدید خود متصل میشوند.
✅پتانسیل تغییر زندگی
دندان در یک روز و ایمپلنتهای دندانی All-on-4 تفاوت مثبت زیادی را برای همه بیماران ایجاد کردهاند، با این روش موفقیتآمیز در برخی موارد، امید تازهای به زندگی میدهد.
پروسه ایمپلنت دندان All-on-4 چگونه است؟
ابتدا پس از مشاوره با دندانپزشک خود نیاز است که برداشت ها و یک اسکن سه بعدی CBCT برای کمک به برنامه ریزی اولیه انجام شود. سپس مراحل مربوط به ساختن دندان های موقت انجام خواهد شد. ویزیت جراحی برای برداشتن دندان های باقی مانده فک انجام میشود و سپس دندانپزشک اقدام به قرار دادن ایمپلنت های دندانی میکند. در نهایت نیز نوبت قرار دادن اولین دسته از دندان ها روی ایمپلنت ها است. مجموعه نهایی دندان ها پس از ترمیم ایمپلنت های دندانی 3 تا 6 ماه بعد نصب می شوند.
پیشنهاد میکنیم مقاله “ایمپلنت ثابت دندان” را نیز مطالعه کنید.
چه کسی کاندیدای ایمپلنت All-on-4 است؟
تقریباً هر بیماری کاندید عمل کاشت All-on-4 است. در طول مشاوره اولیه، وضعیت فعلی سلامت دهان و دندان شما را (علائم بیماری پریودنتال و زوال استخوان فک)، سابقه پزشکی شما (دیابت، بیماری تنفسی، بیماری قلبی و خونریزی که ممکن است جراحی را خطرناک کند)، ارزیابی خواهیم کرد.

نحوه انتخاب یک دندانپزشک ایمپلنت تمام فک
انتخاب دندانپزشک مناسب برای موفقیت درمان ایمپلنت شما بسیار مهم است. شما می خواهید اطمینان حاصل کنید که بهترین جایگذاری ممکن را برای ایمپلنت خود دارید و همچنین مطمئن شوید که لبخند شما همان طور که باید، به نظر می رسد.
هنگام انتخاب دندانپزشک برای انجام درمان All on 4، سه نکته اصلی وجود دارد:
- نوع دندانپزشک
توصیه می شود دندانپزشکی را پیدا کنید که هم در زمینه جراحی و هم در دندانپزشکی زیبایی خبره و با تجربه باشد تا در هیچ یک از جنبه های درمان کاشت تمام فک کوتاهی نکنید. دندانپزشکی که این مهارتها را با هم ترکیب میکند، میتواند از قرارگیری دقیق ایمپلنتهای شما اطمینان حاصل کند و در عین حال اطمینان حاصل کند که نتیجه زیبایی خواهید داشت.
- آموزش دندانپزشک
برای دندانپزشکان این امکان وجود دارد که دوره های کوتاه مدت یا دوره های فشردهای را بگذرانند تا واجد شرایط انجام درمان All on 4 شوند. این دورههای تحصیلات تکمیلی ویژه دندانپزشکانی است که میخواهند منحصراً روی ایمپلنتهای دندانی تمرکز کنند، که بیشتر به پیچیدگیهای برنامهریزی درمان میپردازند و تفاوت زیادی در کیفیت دندانپزشکی حاصل میکنند.
- مواد
باید اطمینان حاصل کنید که مواد مورد استفاده برای ایمپلنت، چارچوب و دندانهای شما با قوانین ایمنی و کیفیت استاندارد مطابقت دارند. انواع مختلفی از ایمپلنت های دندانی و مواد رویه ای وجود دارد. ارائه دهندگان ارزان تر ممکن است از مواد ضعیف استفاده کنند که می تواند منجر به تغییر رنگ و سایر عوارض شود.
پیشنهاد میکنیم مقاله “کاشت دندان طبیعی با ایمپلنت” را نیز مطالعه کنید.
آیا کاشت ایمپلنت تمام فک ریسکی دارد؟
البته که ایمپلنت تمام فک نیز مانند هر جراحی پزشکی ریسک دارد اما در صورتی که کار خود را به یک جراح حرفهای واگذار کنید، تقریبا به احتمال صد در صد، جراحی کاشت و قرار دادن پروتزها روی ایمپلنتها با موفقیت انجام میشود.
ریسکهای عمومی جراحی ایمپلنت شامل عفونت، عوارض داروهای بیهوشی و بیحسی، خونریزی و تورم محل جراحی هستند. این عوارض بعد از مدت کوتاهی از بین میروند. در صورت استفاده منظم از آنتی بیوتیک نیز عفونتها بهبود پیدا میکنند.
در صورتی که کاشت ایمپلنت تمام فک شما را یک دندانپزشک ماهر انجام ندهد، ریسکهایی مانند قرار گرفتن پروتز و پایه در جایگاه نامناسب، آسیب رسیدن به اعصاب صورت، شکستگی استخوان فک و آسیب رسیدن به رگهای خونی بیمار وجود دارد. اما جراحان ماهر چنین اشتباهاتی را مرتکب نمیشوند.
سخن آخر
بنابراین اگر تصمیم دارید که تمام فک خود را ایمپلنت کنید ، حتما با ما تماس بگیرید و صاحب یک لبخند زیبا با دندان های کاملا طبیعی شوید.

مرکز تخصصی ایمپلنت تهران در سال ۱۳۹۱ به هدف ارائه درمانهای کاشت دندان و پیوندهای استخوانی مربوط به آن با کیفیت بالا و با استانداردهای مطرح در دنیا توسط اساتید دانشگاهی و مبتنی بر بروزترین دانش و تجهیزات ایمپلنتولوژی تأسیس گردید. برای انجام ایمپلنت دندان یا هرگونه خدمات دیگر دندانپزشکی با ما در تماس باشید. برای آشنایی بیشتر با مرکز ایمپلنت تهران به صفحه درباره ما مراجعه بفرمایید.
بدون نظر