آیا ایمپلنت دندان سرطان زاست؟ | نکاتی که شاید ندانید!

یکی از نگرانی های بسیاری از بیماران هنگام کاشت ایمپلنت دندان، احتمال بروز عوارض است. ایمپلنت های دندانی بیش از 50 سال است که وجود داشته اند و در طول زمان تحت مطالعات و پیشرفت های گسترده ای قرار گرفته اند. در حالی که ثابت شده است که آنها ایمن و موثر هستند، اما این بدان معنا نیست که خطرات در استفاده از ایمپلنت دندان صفر است. با این حال، بیشتر این عوارض شامل پتانسیل واکنش های آلرژیک به مواد درگیر است. و اما شاید این سوال پیش آید که آیا ایمپلنت دندان سرطان زاست  یا خیر که در ادامه توضیح خواهیم داد.

آیا ایمپلنت دندان سرطان زاست
آیا ایمپلنت دندان سرطان زاست؟

آشنایی با مواد کاشت دندان

فلزات مواد ارجح برای ایمپلنت های دندانی هستند زیرا خواص مکانیکی ایده آلی برای این کار دارند، مانند نسبت وزن به استحکام و این واقعیت که با مواد بیولوژیکی عملکرد خوبی دارند. بیش از 95 درصد از روش های کاشت دندان از آلیاژ تیتانیوم استفاده می کنند. ایمپلنت های دندانی تیتانیوم زیست سازگار هستند و هیچ خطری برای بافت های دهان ندارند.

اگرچه ایمپلنت های دندانی تیتانیوم محبوب هستند، گزینه های دیگری نیز در دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرند. بسیاری از بیماران در مورد ورود مواد خارجی به بدن خود نگرانی های منطقی دارند. دهان در اصل دروازه ورود به بدن است. اکثر بیماران یک عمر با ایمپلنت دندان خود زندگی می‌کنند بدون اینکه هیچ واکنش شدیدی را تجربه کنند.

با این حال، برای تعداد کمی از بیماران مبتلا به آلرژی یا حساسیت به فلزات، ایمپلنت تیتانیوم می تواند عواقبی داشته باشد. ایمپلنت های تیتانیوم آلیاژی هستند و از فلزات مختلفی مانند نیکل، آهن، سرب، روی و مس تشکیل شده اند. هر کسی که در گذشته واکنش شدیدی به هر یک از آن فلزات داشته باشد، نمی تواند ایمپلنت دندان تیتانیومی داشته باشد. در ادامه مقاله بیشتر به جواب سوال “آیا ایمپلنت دندان سرطان زاست” خواهیم پرداخت.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله “انواع ایمپلنت دندان” را نیز مطالعه کنید.

آلرژی به نیکل | آیا ایمپلنت دندان سرطان زاست؟

با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، 10٪ تا 20٪ از مردم در ایالات متحده به نیکل آلرژی دارند. این یکی از شایع‌ترین آلرژی‌ها در ایالات متحده است. علائم معمولاً 12 تا 48 ساعت پس از تماس با بدن شروع می شود و بیمار ممکن است قرمزی، برآمدگی، خارش، تاول، لکه های خشک یا بثورات پوستی را مشاهده کند. این واکنش ممکن است تا یک ماه ادامه داشته باشد و در شرایط نادر می‌تواند باعث ایجاد مشکلات تنفسی مانند آسم و التهاب بینی شود.

واکنش های آلیاژ تیتانیوم | آیا ایمپلنت دندان سرطان زاست؟

برخی از محققان نگران این هستند که آلیاژهای تیتانیوم می تواند منجر به عوارضی شود که ممکن است بر سلامت کلی نیز تأثیر بگذارد. خطرات بالقوه سلامتی ایمپلنت های دندانی تیتانیوم در حال مطالعه شامل موارد زیر است:

  • از دست دادن استخوان
  • پس زدن ایمپلنت
  • محرک یا تشدید بیماری خود‌ایمنی
  • آسیب رادیکال های آزاد
  • سمیت گالوانیکی

توجه به این نکته ضروری است که این تأثیرات توسط مطالعات علمی تأیید نشده است.

آیا ایمپلنت دندان سرطان زاست
بیشتر ایمپلنت ها از جنس تیتانیوم و سازگار با بدن هستند.

در نظر گرفتن مواد جایگزین

بیماران مبتلا به آلرژی به فلز باید گزینه های دیگری را برای ایمپلنت دندان خود در نظر بگیرند. برای مثال، ایمپلنت های زیرکونیا زیست سازگار و عملاً فاقد فلز هستند. این ایمپلنت ها به همان اندازه راحت و بادوام هستند و خطر خوردگی ناشی از ایمپلنت های تیتانیوم را از بین می برند. آنها همچنین نارسانا هستند، به این معنی که بیماران در معرض خطر بارهای الکتریکی نیستند که ممکن است تأثیر منفی بر فرآیندهای طبیعی بدن داشته باشد. ایمپلنت زیرکونیا خطر رشد باکتری و عفونت را کاهش می دهد.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله “ایمپلنت تمام فک” را نیز مطالعه کنید.

آیا خطرات طولانی مدتی برای ایمپلنت دندان وجود دارد؟

در این بخش از مقاله “آیا ایمپلنت دندان سرطان زاست” به بررسی عوارض یا خطرات طولانی مدت ایمپلنت دندان می‌پردازیم.

ایمپلنت های دندانی به درمان استانداردی برای از دست دادن دندان تبدیل شده اند، زیرا دائمی هستند، مانند دندان های واقعی عمل می کنند و به نظر می رسند و نیازی به نگهداری خاصی ندارند. با این حال، برخی از افراد ممکن است نسبت به ایمپلنت محتاط باشند. ایمپلنت دندان هنوز یک عمل نسبتاً جدید است و برخی از مردم ممکن است این سوال را داشته باشند که آیا خطرات یا اثرات طولانی مدت کاشت دندان وجود دارد که باید از آن آگاه باشند.

مطالعات طولانی مدت موجود روی ایمپلنت های دندانی نشان می دهد که برای اکثریت قریب به اتفاق افراد بی خطر و موثر هستند، اگرچه همیشه خطراتی وجود دارد.

آیا ایمپلنت دندان می تواند منجر به سرطان دهان شود؟

مطالعه ای که در مجله تحقیقات دهان و فک و صورت منتشر شد به این سوال پرداخت که آیا ایمپلنت های دندانی خطر ابتلا به سرطان دهان را در افراد افزایش می دهد یا خیر. این مطالعه نتیجه گرفت که “ارتباط مستقیمی بین ایمپلنت های دندانی و سرطان دهان یافت نشد.” بنابراین، تحقیقات فعلی نشان می دهد که ایمپلنت های دندانی منجر به سرطان دهان نمی شوند. با وجود این خبر خوب، انجام منظم غربالگری سرطان دهان ایده آل است.

تحقیقات فعلی نشان می دهد که ایمپلنت های دندانی منجر به سرطان دهان نمی شوند.

آیا ایمپلنت دندان سرطان زاست
با توجه به تحقیقات، ایمپلنت باعث سرطان دهان نمی‌شود.

آیا ایمپلنت های تیتانیوم سمی یا حساسیت زا هستند؟

بیشتر ایمپلنت های دندانی از تیتانیوم ساخته شده اند. بنابراین، درک ایمنی تیتانیوم در رابطه با بدن انسان مهم است. طبق مطالعه ای که در مجله بین المللی دندانپزشکی ایمپلنت منتشر شده است، ممکن است ایمپلنت های تیتانیوم به آرامی فرسوده شده و خورده شوند و منجر به رسوب ذرات آلیاژ تیتانیوم به بقیه بدن شود. اگرچه این نادر است، اما به طور بالقوه می تواند منجر به مشکلات سلامتی شود.

همچنین ممکن است فردی به تیتانیوم حساسیت داشته باشد. در حالی که این بسیار نادر است، اما باز هم ممکن است اتفاق بیافتد. اگر فکر می کنید ممکن است به تیتانیوم حساسیت داشته باشید، بهتر است آزمایش دهید. آزمایش خون برای تشخیص حساسیت به فلزات استفاده می شود. اگر به تیتانیوم حساسیت دارید، ممکن است بخواهید ایمپلنت های دندانی ساخته شده از زیرکونیا را در نظر بگیرید. به طور کلی، تیتانیوم در مقایسه با سایر فلزات مانند نیکل و پالادیوم، باعث ایجاد واکنش های آلرژیک کمتری می شود.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله “کاشت دندان طبیعی با ایمپلنت” را نیز مطالعه کنید.

آیا ایمپلنت دندان ارزشش را دارد؟

تا ایجا به سوال آیا ایمپلنت دندان سرطان زاست پاسخ دادیم. در ادامه مقاله نکات بیشتری را بیان خواهیم کرد.

در حالی که تحقیقات فعلی نشان می‌دهد که ایمپلنت‌های دندانی منجر به سرطان دهان نمی‌شوند، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد تیتانیوم موجود در ایمپلنت‌ها می‌تواند در درازمدت به طور بالقوه از بین برود و منجر به شرایط بالقوه سلامتی شود.

مانند هر عمل پزشکی، ایمپلنت دندان خطراتی دارد. اما مزایای قابل توجهی نیز دارند. پاسخ به اینکه آیا ارزش آن را دارد یا نه بستگی به آنچه برای شما مهم است دارد. برای برخی از افراد، اعتماد به نفس بیشتر، ظاهر طبیعی دندان ها و توانایی لذت بردن از تمام غذاهای مورد علاقه شان بیشتر از خطر بسیار ناچیز مشکلات سلامتی مرتبط با تیتانیوم است.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله “ایمپلنت دندان بدون جراحی” را نیز مطالعه کنید.

آیا بیماران سرطانی می توانند ایمپلنت دندان انجام دهند؟

ایمپلنت های دندانی بهترین نوع جایگزینی دندان در بازار امروز هستند. با این حال، ممکن است همه افراد برای انجام درمان ایمپلنت دندان مناسب نباشند، به ویژه برای بیمارانی که تحت درمان سرطان قرار گرفته اند. اگر به هر دلیلی ایمپلنت دندان برای شما مناسب نباشد، می‌توانید از روش های جایگزین مانند پروتز های دندانی استفاده کنید.

اهمیت محل پرتودرمانی در ایمپلنت دندان

اگر تحت پرتودرمانی قرار گرفته باشید، خطر شکست ایمپلنت دندان شما به طور قابل توجهی بیشتر از سایر بیماران خواهد بود. اگر پرتودرمانی شما در مکان‌هایی دور از دهان باشد، ممکن است برای کاشت ایمپلنت دندان مشکلی نداشته باشید. با این حال، برای بیمارانی که تحت پرتودرمانی در ناحیه سر یا گردن قرار گرفته‌اند، به احتمال زیاد باعث آسیب رساندن به ریشه شما شده است. این شما را برای ایمپلنت دندان نامناسب می کند زیرا احتمال شکست ایمپلنت های دندانی در مقایسه با یک بیمار معمولی 2 یا 3 برابر بیشتر است. میزان تابشی که در معرض آن قرار می گیرید نیز بر میزان خرابی تأثیر دارد. در مجموع، هر چه پرتو درمانی از دهان شما دورتر باشد، میزان موفقیت ایمپلنت دندان شما بیشتر خواهد بود.

آیا ایمپلنت دندان سرطان زاست
مشکلات پرتو درمانی برای ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان چند سال بعد از پرتودرمانی

بسیاری از بیماران هستند که معتقدند کاشت ایمپلنت دندان خوب است زیرا پرتودرمانی آنها مدت ها پیش انجام شده است. به هر حال، این چنین نیست. تا زمانی که قبلا تحت پرتو درمانی قرار گرفته اید، می تواند مشکلات بزرگی ایجاد کند و خطر شکست ایمپلنت های دندانی را افزایش دهد. حتما باید دندانپزشک خود را در مورد تمام پرتودرمانی ها، صرف نظر از اینکه چه مدت پیش رخ داده است، آگاه کنید.

سخن آخر

ایمپلنت های دندانی معمولاً برای بدن مضر نیستند. با این حال، بیمارانی که به تیتانیوم حساسیت دارند، می توانند جایگزین موثری مانند زیرکونیا را انتخاب کنند. دندانپزشک و جراح دهان شما می توانند ارزیابی های لازم را برای اطمینان از ایمن بودن شما برای دریافت ایمپلنت دندان انجام دهند. در پاسخ به سوال آیا ایمپلنت دندان سرطان زاست هم باید گفت خیر.

هیچ ارتباطی بین ایمپلنت دندان و سرطان وجود ندارد و با خیال راحت می‌توانید ایمپلنت انجام دهید.

برای انجام ایمپلنت و انواع خدمات دندانپزشکی، تحت نظر بهترین متخصصان و اساتید دانشگاه در مرکز ایمپلنت تهران، با ما در تماس باشید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *