جراحی سینوس لیفت | مزایا، معایب و هزینه آن
جراحی لیفت سینوس را میتوان جزو اقداماتی دانست که برای برخی از متقاضیان ایمپلنت دندان انجام میشود. در حقیقت استخوان فک بالای برخی از متقاضیان، استحکام کافی نداشته و نمیتواند از ایمپلنت پشتیبانی کند. به همین جهت است متخصص دندانپزشک، به کمک جراحی لیفت سینوس، استخوان آن ناحیه را تقویت کرده و بعد از 4 تا 6 ماه، ایمپلنت را در آن قرار میدهد. این جراحی به دو دسته جراحی سینوس لیفت باز و بسته تقسیم میشود. دوران نقاهت سینوس لیفت معمولا بین 1 تا 2 هفته میباشد.
اگرچه این عمل، فرایندی رایج به شمار میآید، اما بخش قابل توجهی از متقاضیان با آن آشنایی ندارند. ما در ادامه این مقاله سعی داریم تا آن را زیر ذرهبین نقد و بررسی خود قرار داده و تمام جنبههایش را خدمت شما عزیزان شرح دهیم. پس اگر شما هم جزو متقاضیان جراحی لیفت سینوس هستید، حتماً ما را تا انتها همراهی کنید.
جراحی سینوس لیفت چیست؟
عموماً مشکلاتی مانند عفونت دندان، افزایش سن، بیماریهای زمینهای، کشیدن زودهنگام دندان و… باعث میشود تا بافت استخوان فک بالا تحلیل پیدا کند. به همین جهت توان کافی برای نگهداشتن ایمپلنت را نخواهد داشت. در این حالت پزشکان به کمک جراحی لیفت سینوس، ناحیه بین استخوان دندان آسیاب و پرمولر را سوراخ کرده و به آن پودر استخوان اضافه میکنند تا استحکام استخوان افزایش پیدا کند. برای این عمل بایستی غشای سینوسها کمی به بالا حرکت داده شود تا فضای کافی برای قراردادن پودر استخوان ایجاد شود. این فاکتور باعث شده تا جراحی مذکور را لیفت سینوس بنامند.
انواع جراحی سینوس لیفت
تفاوت در شرایط استخوان فک افراد باعث شده تا دو نوع لیفت سینوس ایجاد شود که هر کدام مناسب برای گروه خاصی از افراد است.
نوع اول، عمل لیفت سینوس بسته نام داشته که عوارض کمتری دارد. در این روش دندانپزشک از همان سوراخی که برای کاشت ایمپلنت استفاده کرده، جهت قراردادن مواد استخوانی استفاده میکند. در این روش از ابزارهای ویژه جراحی استفاده شده و میزان تهاجم و آسیب به بافت لثه کمتر است. حتی میتوان در همان جلسه ایمپلنت را هم قرار داد.
روش دوم، جراحی سینوس لیفت باز نامیده میشود. در این روش ابتدا لثه برش داده شده و سپس یک کانال کوچک در استخوان ایجاد میشود تا از طریق آن پودر استخوان را به ناحیهی موردنظر برسانند. در این روش باید 4 تا 6 ماه منتظر بمانید که پیوند استخوان تکمیل شده و سپس کاشت ایمپلنت را انجام دهید. از طرفی ممکن است در روزهای ابتدایی، کبودی و ورم هم در ناحیه زیر چشم یا حتی گردن هم ایجاد شود.
جراحی sinus lift برای چه افرادی توصیه میشود؟
عمل لیفت سینوس به طور کلی برای افرادی ضرورت دارد که استخوان فک بالای آنها ضخامت یا تراکم کافی برای پشتیبانی از ایمپلنت دندان را نداشته باشد. به نحوی که اگر قسمت پشتی کمتر از 4 تا 6 میلیمتر ارتفاع داشته باشد، باید عمل لیفت سینوس و تقویت استخوان صورت گیرد.
غالباً افرادی با این مشکل مواجه میشوند که مدت زمانی زیادی از کشیدن دندانشان در آن ناحیه گذشته و استخوان تحلیل رفته باشد. همچنین بیماریهای لثه پریودنتال، سرطان، نقایص مادرزادی، ازدستدادن فک بالا و… میتواند عامل بروز این مشکل باشد.
مزایا جراحی سینوس لیفت چیست؟
همان گونه که اشاره کردیم، لیفت سینوس بهمنظور افزایش استحکام استخوان فک بالا جهت ایمپلنت انجام میشود. این اقدام باعث میشود تا مقاومت ناحیه مذکور برای پشتیبانی از ایمپلنت بیشتر شود. همچنین احتمال شلشدن ایمپلنت یا پسزدن آن کاهش پیدا میکند. مازاد بر این عوارض احتمالی ناشی از کاشت دندان هم به حداقل میرسد.
عوارض جراحی لیفت سینوس
جراحی لیفت سینوس هم مانند هر نوع اقدام پزشکی دیگری میتواند دارای عوارض مختص به خود باشد که آن را برای گروهی از متقاضیان مناسب میکند.
رایجترین عوارض این جراحی، تورم و خونریزی است که عموماً در عرض چند روز بهبود پیدا میکند. البته احتمال پاره شدن غشا سینوس هم وجود دارد که جراح میتواند آن را بخیه بزند. البته اگر این پارگی پیچیده باشد، باید جراحی متوقف شود. در صورت بروز چنین مشکلی احتمال عفونت سینوس و سینوزیت مزمن وجود دارد.
هزینه جراحی سینوس لیفت
هزینه جراحی لیفت سینوس یکی دیگر از سؤالات رایجی بوده که به دغدغه بسیاری از متقاضیان بدل شده است. در این رابطه باید عنوان کنیم که هزینه عمل لیفت سینوس متناسب با شرایط بیمار و البته نوع عمل آن متغیر است. برای مثال جراحی سینوس باز نسبت به شیوه بسته آن گرانتر است. از طرفی دیگر نوع پزشک انتخابی شما و تعرفه گذاری آن میتواند بر روی این قیمتگذاری مؤثر باشد. با این حال غالباً قیمت این شیوه از جراحی از 3 میلیون تومان شروع شده و تا ارقام بالاتر هم ادامه پیدا میکند.
سخن آخر
این جراحی را میتوان جزو عملهای رایجی دانست که در روند ایمپلنت دندان انجام میشود. این جراحی میتواند به شیوه مؤثری باعث افزایش شانس موفقیت در ایمپلنت شود. بهگونهای که استحکام استخوان آن ناحیه را افزایش میدهد. با این حال شیوههای مختلف و البته عوارض گوناگونی برای آن وجود دارد که اغلب افراد نسبت به آن بیاطلاع هستند. دوران نقاهت سینوس لیفت بین 1 تا 2 هفته میباشد.
ما در این مقاله سعی کردیم تا مرور واضحی بر روی این جراحی داشته و تمام جنبههایش مثل دوران نقاهت سینوس لیفت را خدمت شما شرح دهیم. با این حال اگر هنوز سؤال یا ابهامی در این زمینه دارید، میتوانید از طریق بخش نظرات با ما مطرح فرمایید.
برای انجام انواع درمان های دندانپزشکی در مرکز ایمپلنت تهران با ما در تماس باشید و یا فرم نوبت دهی را پر کنید.
مقالات پیشنهادی
- ایمپلنت دندان بدون جراحی
- عوارض ایمپلنت دندان
- جراحی دندان عقل نهفته روی عصب
- کامپوزیت دندان خرگوشی
- ایمپلنت تمام فک