6 مورد مهم از علائم پس زدن ایمپلنت
اگر کاشت دندان داشتهاید یا به انجام آن فکر میکنید، قطعا باید با علائم پس زدن ایمپلنت، علت نگرفتن ایمپلنت، علائم جوش نخوردن ایمپلنت و دلایل آن آشنایی داشته باشید. درصد کمی از افراد ممکن است پس از مدتی به این عارضه دچار شوند اما دلیل وقوع این اتفاق چیست و با چه روشی درمان مییابد؟
اگر میخواهید در رابطه با عوارض ایمپلنت دندان پس از کاشت دندان بیشتر بدانید، مقاله ما اطلاعات دقیقی دراینباره به شما خواهد داد.
تشخیص علائم پس زدن ایمپلنت، نشانههایی که نباید آنها را نادیده گرفت
از موثرترین راههای درمانی، هنگامی که با شکستگی دندان مواجه میشوید، ایمپلنت است که جلوه زیبایی به لبخند شما میدهد. در اکثر اوقات فرایند جراحی ایمپلنت بدون مشکل خاصی انجام میشود اما متاسفانه گاهی اوقات احتمال پسزدن آن نیز وجود دارد.
آلرژی افراد به مواد ایمپلنت یا عدمخروج باکتریها از محل کاشت میتواند علت نگرفتن ایمپلنت و از رایجترین علائم جوش نخوردن ایمپلنت باشد. اما نمیتوان فقط به این 2 عامل بسنده کرد. ما در ادامه بهطور مفصل به این موضوع پرداختیم تا با علائم دخیل در پسزدن ایمپلنت آشنا شوید و بهموقع برای درمان اقدام کنید.
1. دردهای مکرر پس از ایمپلنت
دردی که شما روزهای اول پس از کاشت ایمپلنت تجربه میکنید، طبیعی است و جای نگرانی ندارد اما اگر پس از هفته اول همچنان درد شما ادامهدار بود، مشکل جدیتری وجود دارد و توصیه میشود ساده از کنار آن نگذرید.
2. التهاب لثه پس از ایمپلنت
ورم لثه نیز مانند درد روزهای اول میتواند طبیعی باشد اما اگر تداوم پیدا کند، هشداری است که به شما تذکر میدهد حتما برای رفع آن چارهای بیاندیشید. درواقع گفته میشود که التهاب طولانیمدت نشانهای از عفونت ایمپلنت است که اگر بهموقع برای درمان عفونت دندان اقدام نشود، احتمال ادغام آن با خون زیاد خواهد بود.
3. شلشدن ایمپلنت; یکی دیگر از علائم پس زدن ایمپلنت
زمانی که ایمپلنت در استخوان فک شما کاشته میشود، باید عملکردی نظیر دندانهای طبیعی داشته باشد. بنابراین؛ لقشدن آن اصلا رویدادی طبیعی نیست و نمیتوان آن را نادیده گرفت چراکه با گذر زمان سلامت لثهها و دندانهای مجاور را به خطر میاندازد.
4. فرورفتگی لثه اطراف ایمپلنت
از دیگر علائم پس زدن ایمپلنت میتوان به تحلیل تدریجی بافت لثه اشاره کرد. فکر میکنید دلیل وقوع این اتفاق چه میتواند باشد؟ بیشترین احتمالی که میتوان برای آن در نظر گرفت، کاشت غیراصولی ایمپلنت است. پس در انتخاب یک پزشک مجرب برای این جراحی حساس دقت بسیاری به خرج دهید. جاگذاری صحیح دندان با زاویه مناسب میتواند از این عارضه پیشگیری کند.
5. واکنش آلرژیک پس از ایمپلنت
یکی از ویژگیهای ذاتی انسان که نمیتوان در تغییر آن اقدامی کرد، آلرژی نسبت به برخی مواد یا اشیا خارجی است. این امکان وجود دارد که یک فرد به فلز تیتانیوم واکنش منفی نشان دهد و متقابلا ایمپلنت را پس بزند.
در این صورت، علائمی که نمایان میشوند عبارتاند از التهاب، درد و لرز. اگر این نشانهها برای مدتی طولانی ادامه یابند، منجر به تورم لثه، سوزنسوزنشدن آن و از دستدادن حس چشایی خواهد شد.
6. مشکل در جویدن غذا پس از ایمپلنت
همانطور که درد دندان طبیعی هنگام جویدن، نشانهای از یک عارضه است، دندان ایمپلنت نیز اگر هنگام خوردن غذا درد و ناراحتی داشته باشد، مسلما مشکلی رخ داده و نباید آن را امری طبیعی تلقی کرد. بنابراین؛ در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنید.
درمان پس زدن ایمپلنت، راهکارهایی برای بازگرداندن لبخندی زیبا
حالا که با علائم پس زدن ایمپلنت آشنا شدید، شاید به این فکر کنید که چه راهی را میتوان بهعنوان درمان در پیش گرفت؟ طبق تحقیقات پزشکی، متخصصان بر این باورند که هنوز درمان قطعی برای این اتفاق ناخوشایند کشف نشده است.
تنها کاری که میتوان برای حل این مشکل توسط دندانپزشک انجام داد، درمان و بررسی ناحیه مد نظر جهت یافتن هرگونه خونریزی است. سپس پزشکان برای اطمینان از عدم از دسترفتگی استخوان، توصیه به عکسبرداری اشعه ایکس دارند.
اگر علت مشکل، بقایای اطراف تاج دندان باشد، پزشک مجبور میشود بخش روساخت دندان را بردارد چراکه استخوانهای اطراف ایمپلنت درگیر شدهاند. البته برداشتن روساخت بهمنظور تمیزکردن ایمپلنت یا تخلیه عفونت نیز صورت میگیرد تا پزشک دریابد که آیا به عمل جراحی نیاز است یا خیر؟
در مواردی دیگر، چنانچه لثههای بیمار دچار مشکل شده باشد، پیوند بافت نرم انجام میشود تا از گسترش مشکلات لثهای پیشگیری شود و اگر تاج دندان بهشکلی صحیح نصب نشده باشد، پزشک ناچار به تعویض آن خواهد شد.
مواردی که به جوش نخوردن ایمپلنت منجر میشوند
همیشه ایمپلنت نمیتواند راهکار آخر برای جایگزینی دندان طبیعی شما باشد. امکان دارد افراد از نظر سلامت جسم در وضعیتهای خاصی باشند. بنابراین؛ بههیچعنوان ایمپلنت به آنها توصیه نخواهد شد. بهطور کلی میتوان موارد ذیل را از علت نگرفتن ایمپلنت دانست:
- اختلالات مرتبط با خونلختگی
- بیماری سیستمیک شدید
- بیماریهای لثه
- ناهنجاریهای سیستم ایمنی
- دیابت کنترلنشده
- مصرف بالای دخانیات توسط شخص
- عدمضخامت کافی استخوان فک
- وجود بیماریهای استخوانی
- وجود بیماریهای عفونی
جلوگیری از پس زدن ایمپلنت با اقداماتی ساده و اثربخش
سادهتر بگوییم رایجترین علائم پس زدن ایمپلنت، عفونت و التهاب خواهد بود که ناشی از عدمرعایت بهداشت دهان و دندان است. پس مهمترین اقدامی که شما بهمنظور پیشگیری از شکست و درمان پس زدن ایمپلنت میتوانید انجام دهید، توجه بیشتر به اموری است که سلامت دندانهای شما را تضمین میکند.
البته عوامل دیگری که خطر ابتلا به عفونت را افزایش میدهند، شامل دیابت، اعتیاد، مصرف نوشابه و الکل و عادتهای غذایی نامناسبی است که به سلامت عمومی بدنتان لطمه وارد میکند.
مسئله مهم دیگری که تحت هیچ شرایطی نباید آن را ساده پنداشت، انتخاب دندانپزشکی حاذق و تواناست. میتوانید در این راستا نظریههای بیماران سابق پزشک مد نظر را جویا شوید یا جستوجوی دقیقی در اینترنت داشته باشید تا نیازی به درمان پس زدن ایمپلنت نداشته باشید.
بهعنوان توصیه آخر باید بگوییم که اگر میخواهید کاشت ایمپلنت شما با موفقیت و کیفیت بالا پایان گیرد، سعی کنید بودجه بیشتری را در نظر بگیرید.
جمعبندی
بروز علائم پس زدن ایمپلنت ممکن است ناشی از عواملی همچون تنظیم نادرست ایمپلنت، برداشت نادرست قالبهای دندان، آسیبهای عصبی یا کافینبودن استحکام استخوان فک باشد.
البته امروزه به لطف پیشرفتهای چشمگیر فناوری ایمپلنت، احتمال پس زدن ایمپلنت یا علائم جوش نخوردن ایمپلنت بسیار کاهش یافته است اما همچنان میتواند رخ دهد، بهخصوص با ورود مواد بیکیفیتی که عمدهای از آنها توسط آزمایشگاههای خارج از کشور ساخته میشود. درواقع کیفیت نامناسب مواد، نخستین علت نگرفتن ایمپلنت و عاملی است که ثبات ایمپلنت شما را در معرض خطر قرار میدهد.