ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟
ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ اولین سؤالی است که ذهن همه بیمارانی که دندان خود را از دست میدهند اشغال میکند. از دست دادن دندان به خصوص اگر یکی از دندانهای جلو باشد بسیار آزاردهنده است. این روزها همه میدانند کاشت دندان یا ایمپلنت دندان تنها راه جایگزین کردن دندانهای از دست رفته است. در کنار هزینه بالای این روش درمان، طول دوره درمان نیز برای بیماران اهمیت زیادی دارد. اغلب افراد انتظار دارند در کمترین زمان ممکن این درمان صورت گیرد.
لذا با سؤالات مشابهی نظیر ایمپلنت یک دندان چقدر طول میکشد؟، ایمپلنت دندان جلو چقدر طول میکشد؟ یا ایمپلنت کامل دندان چقدر طول میکشد؟ به دنبال بهترین و سریعترین راه هستند. آشنایی با مراحل ایمپلنت دندان بهترین راه برای پاسخگویی به این افراد است. لذا ما در این مطلب اطلاعات کاملی در مورد مراحل کاشت دندان و اینکه عمل ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ گردآوری کردیم.
ایمپلنت دندان چیست؟
برای اینکه بدانیم ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ لازم است ابتدا با این شیوه درمان به درستی آشنا شویم. ایمپلنت یک روش درمانی پیشرفته است که برای دندان های از دست رفته توصیه میشود. کاشت ایمپلنت دندانی به گونهای است که آن را جایگزین طبیعی دندان نیز معرفی میکنند. دوام و ماندگاری و احتمال موفقیت 98 درصدی ایمپلنت آن را به بهترین روش جایگزین کردن دندان تبدیل کرده است.
ایمپلنت از یک ریشه تیتانیوم، یک بخش میانی و یک تاج یا روکش سرامیکی تشکیل شده است. ریشه مصنوعی راز موفقیت این شیوه درمانی است که اگر به درستی جایگذاری و پس از آن مراقبت شود میتوانند همانند یک دندان طبیعی عمل کند. جایگذاری صحیح و اصولی تمام اجزای ایمپلنت نیازمند طی مراحل و برنامههای درمانی مختلفی است که بستگی به شرایط فرد اعمال میشود. بنابراین علاوه بر فرایند کار، شرایط شخصی هر بیمار نیز در طول دوره درمان تأثیرگذار است.
عمل ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟
برای پاسخ به سؤال ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ باید بدانیم عمل ایمپلنت دندان مراحل مختلفی دارد که هریک در یک جلسه دندانپزشکی قابل انجام است. البته تعداد دندانهای مورد نظر برای این منظور نیز در این امر تأثیرگذار است. اما مسئله اینجاست که انجام تمام مراحل ایمپلنت به صورت پیاپی ممکن نیست. در حقیقت هریک از مراحل به نوعی به یک دوره نقاهت نیاز دارند.
دوره نقاهت برخی مراحل 4 تا 8 هفته است اما دوره نقاهت پس از جایگذاری پایه ایمپلنت حداقل 4 ماه است. ضمن اینکه وجود عفونت یا سایر مشکلات احتمالی در لثه و استخوان فک، طول دوره درمان را افزایش میدهد. حذف این دورههای زمانی در حد فاصل مراحل مختلف نیز بیش از همه به ضرر فرد بیمار است. زیرا اگر پایه در جای خود مستحکم نشود ایمپلنت با شکست مواجه میشود. به همین خاطر یک پزشک متخصص هرگز برای انجام مراحل عجله نمیکند.

مراحل ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟
برای پاسخ دقیق به اینکه ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ باید با مراحل کاشت ایمپلنت و زمان مورد نیاز آن آشنا شویم. در نظر داشته باشید زمان برآورد شده یک زمان تقریبی است و ممکن است بسته به شرایط مختلف کاهش یا افزایش یابد.
مرحله اول: مشاوره و تصمیمگیری
در مرحله اول کاشت ایمپلنت، پزشک متخصص وضعیت دندانها و سلامت کلی دهان و دندان فرد را بررسی میکند. بر اساس این ارزیابی طرح درمانی مبنی بر کاشت یک یا چند دندان ارائه میشود. لازم به ذکر است وضعیت سلامت لثهها و تراکم استخوان فک بر تصمیم پزشک تأثیرگذار است. در برخی افراد ممکن است پیش از هر اقدامی درمان لثه و یا استخوان فک لازم باشد.
بدیهی است در چنین شرایطی فرایند درمان به زمان بیشتری نیاز دارد. پس از انجام مشاوره، دندانپزشک مراحل درمانی، هزینه و زمان تقریبی هریک از مراحل را برای بیمار شرح میدهد. در صورت تأیید بیمار، فرایند درمان با عکسبرداری دقیق به منظور ارزیابی دقیقتر آغاز میشود. Ct 3D یا سیتی اسکن سه بعدی از جمله اقداماتی است که در این مرحله انجام میشود تا پزشک از ساختار و ابعاد آناتومیک فک بیمار به خوبی آگاه شود. لازم به ذکر است در همین ابتدای کار میتوانید سؤال ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ را مطرح کنید.

مرحله دوم: کشیدن دندان های آسیب دیده
همانطور که گفتیم ایمپلنت روش درمانی جایگزین برای دندان های آسیب دیده است. بنابراین در ابتدا باید دندان های آسیب دیده که کاندید ایمپلنت هستند به طور کامل کشیده شوند. پس از کشیدن دندان 4 تا 8 هفته زمان لازم است تا لثه ترمیم شده و برای کاشت دندان آماده شود. پس از ترمیم نسبی لثه دندانپزشک وضعیت سلامتی لثه و استخوان فک بیمار را بررسی میکند. در برخی افراد به خاطر مشکلات لثه یا کم بودن تراکم استخوان فک، شرایط برای کاشت ایمپلنت مهیا نیست. ضمن اینکه بر مبنای تصور سه بعدی فک بیمار محدوده اعصاب و سینوس بیمار سنجیده میشود.
بر اساس این اطلاعات ممکن است جراحی لیفت سینوس یا پیوند استخوان فک ضرورت داشته باشد. این مسئله روند درمان را به شدت افزایش میدهد. زیرا برای تکمیل درمان لثه یا استخوان فک 4 تا 8 ماه زمان لازم است. تنها پس از کسب نتیجه مطلوب و درمان کامل استخوان فک امکان کاشت ایمپلنت وجود دارد.

مرحله سوم: کاشت ریشه دندان
زمانی که پزشک در مورد وضعیت استخوان فک و لثه بیمار اطمینان حاصل کرد کاشت ریشه انجام میشود. ریشه ایمپلنت، فلزی و از جنس تیتانیوم بوده که به طور کامل درون استخوان فک قرار میگیرد. این ریشه با عنوان پایه فلزی یا فیکسچر نیز شناخته میشود. دلیل انتخاب تیتانیوم، استحکام بالا و سازگاری آن با استخوان انسان است. اما قرارگیری ریشه درون فک تنها اولین مرحله از کاشت ریشه ایمپلنت است. زیرا انتظار میرود بدن فرد بیمار این ریشه را پذیرفته و جایگاه آن درون استخوان کاملاً محکم شود.
این فرایند درمان به حدود 4 تا 6 ماه زمان نیاز دارد. لازم به ذکر است در مواردی که چندین دندان قرار است ایمپلنت شود لزوماً برای هر دندان پایه مجزا نیاز نیست. ضمن اینکه ممکن است شرایط استخوان فک برای این منظور مهیا نباشد. به هر صورت ممکن است تعداد پایهها از تعداد روکشها کمتر باشد. در اینصورت از بریج یا پل برای سایر دندانها استفاده میشود.
مرحله چهارم: قرار دادن اباتمنت و تاج موقت
پس از اینکه پایه ایمپلنت به طور کامل با استخوان فک احاطه شد دومین بخش ایمپلنت یعنی اباتمنت بر روی دندان قرار میگیرد. اباتمنت (Abutment) یک رابط فلزی است که مابین ریشه و تاج قرار میگیرد. وظیفه اباتمنت اتصال محکم ریشه و تاج دندان است. این قطعه در ترمیم لثه و قرارگیری آن در جایگاه دقیق خود نیز نقش بسزایی دارد. در واقع هدف از این کار، ایجاد فضای کافی برای روکش اصلی و کمک به ایجاد بافت مستحکم لثه است.
پس از جایگذاری اباتمنت پزشک میتواند یک روکش موقت نیز بر روی دندان قرار دهد. روکش موقت روکش مخصوص بیمار نیست و با روکش اصلی کاملاً تفاوت دارد. بیمار باید این شرایط موقتی را حدود یک ماه تحمل نماید تا فک برای قالب گیری نهایی آماده شود.
مرحله پنجم: قرار دادن تاج اصلی دندان
پس از ترمیم و بهبودی کامل لثه و ایجاد بافت منسجم پیرامون اباتمنت، قالبگیری برای ساخت روکش اصلی انجام میشود. این قالبگیری اهمیت و حساسیت زیادی دارد زیرا هم از لحاظ قرارگیری صحیح بر روی لثه و هم از لحاظ کارایی و زیبایی باید در بهترین شرایط باشد. پس از انجام قالب گیری نهایی، ساخت روکش اختصاصی بیمار به طور متوسط به 10 تا 14 روز زمان نیاز دارد.
بدیهی است با افزایش تعداد دندانها زمان آمادهسازی نیز بیشتر خواهد بود. البته آمادهسازی روکش به روند کاری لابراتوار مربوطه نیز بستگی دارد. مرحله پایانی ایمپلنت قرار دادن روکش یا تاج اصلی و دائمی دندان است.
جراحی ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟
برای پاسخ به سؤال جراحی ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ باید بدانیم کدام جراحی مدنظر است. همانطور که گفتیم در مراحل کاشت ایمپلنت چندین جراحی ممکن است صورت گیرد. جراحی برای کشیدن دندان از بین رفته برای تمام بیماران لازم است. مدت زمان این جراحی به وضعیت دندان آسیب دیده و مشکلات احتمالی حین کشیدن آن بستگی دارد. اگر مشکل خاصی وجود نداشته باشد در کمتر از نیم ساعت این جراحی انجام میشود. اما برای ترمیم لثه پیرامون دندان کشیده شده 4 تا 8 هفته زمان لازم است. اگر مشکل خاصی مانند عفونت وجود داشته باشد این دوره درمان طولانیتر خواهد بود. پس از این زمان وضعیت سلامت لثه و تراکم استخوان فک ارزیابی میشود.
در صورت صلاحدید پزشک ممکن است در این مرحله جراحی لیفت سینوس و پیوند استخوان توصیه شود. در این شرایط فرایند کاشت دندان حداقل به مدت 6 ماه به تأخیر میافتد. زیرا لثه و استخوان فک باید در سلامت و استحکام کامل باشند تا امکان کاشت دندان وجود داشته باشد.
کاشت دندان چقدر طول میکشد؟
اگر در سؤال کاشت دندان چقدر طول میکشد؟ کاشت دندان را معادل کاشت ریشه یا پایه ایمپلنت بدانیم این کار حداقل 4 ماه زمان نیاز دارد. در واقع عملیات جایگذاری پایه ایمپلنت توسط دندانپزشک در یک جلسه انجام میشود اما همانطور که گفتیم در این مرحله روکش دندان جایگذاری نمیشود. زیرا پایه ایمپلنت باید به طور کامل توسط توده استخوانی احاطه شود تا استحکام کافی داشته باشد. به همین دلیل به طور متوسط 4 ماه باید زمان داده شود تا پایه در جای خود کاملاً محکم شود. هرگونه عجله در این زمینه به ضرر بیمار خواهد بود زیرا در صورت عدم تثبیت جایگاه پایه ایمپلنت، دندان به راحتی جدا خواهد شد.
ایمپلنت هر دندان چقدر طول میکشد؟
این پرسش که ایمپلنت یک دندان چقدر طول میکشد؟ جواب مشخصی ندارد. به طور تقریبی میتوان گفت فرایند کامل کاشت ایمپلنت حداقل به 6 ماه زمان نیاز دارد. البته این مسئله به مکان قرارگیری دندان، میزان سلامت دهان و دندان، میزان تراکم استخوان و سرعت ترمیم در بدن فرد بیمار بستگی دارد.
ایمپلنت کامل دندان چقدر طول میکشد؟
طول درمان ایمپلنت دندان بیش از آنکه متأثر از تعداد دندانهای بیمار باشد متأثر از فرایند درمان است. به عبارت سادهتر، پزشک متخصص به تناسب شرایط بیمار میتواند مراحل کار را برای چندین دندان به طور همزمان انجام دهد. به ویژه آنکه در مواردی که چندین دندان یا تمام دندانهای فرد بیمار از بین رفته لزوماً برای هر دندان پایه مستقل گذاشته نمیشود. ممکن است کاشت ایمپلنت مثلا برای فک بالا سمت راست تنها با سه پایه انجام شود. اما طولانی بودن فرایند ایمپلنت دندان به انسجام استخوان فک و پایه ایمپلنت مربوط است. این انسجام تنها با گذر حداقل 4 ماه صورت میگیرد.

ایمپلنت دندان جلو چقدر طول میکشد؟
همانطور که گفتیم جواب دقیق و مشخصی برای سؤالاتی از قبیل ایمپلنت دندان جلو چقدر طول میکشد؟ یا اینکه ایمپلنت یک دندان چقدر طول میکشد؟ وجود ندارد. فرایند ایمپلنت دندان فرایند مشخصی است که همانطور که در بخشهای قبل گفتیم حداقل 4 ماه زمان نیاز دارد. در این فرایند تفاوتی میان دندانهای جلو یا سایر نواحی وجود ندارد. اما به دلیل حساسیت دندانهای جلو در برخی مراکز و برای برخی افراد، همزمان با کشیدن دندان، پایه ایمپلنت نیز نصب میشود. البته این اقدام تنها برای افراد خاصی که از لحاظ سلامت لثه و بافت استخوان هیچ مشکلی نداشته باشند قابل اجرا است.
در این روش نیز برای انسجام میان پایه و استخوان حداقل 4 ماه زمان لازم است. اما پزشک میتواند پس از ترمیم لثه از یک پروتز موقت برای بیمار استفاده کند. کارایی این پروتز تنها از لحاظ زیبایی است و نباید فشاری به آن وارد شود.
بهترین عمل ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟
بهترین ایمپلنت دندان فرایندی است که در آن بیمار کاملاً مطیع دندانپزشک متخصص بوده و برای کار خود عجله نداشته باشد. در چنین فرایندی اینکه ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ اهمیت ندارد. در نظر داشته باشید ایمپلنت دندان به دلیل دوام و کارایی خود نسبت به سایر روشهای درمانی ارجحیت دارد. اما دوام و ماندگاری ایمپلنت مستلزم صرف زمان کافی تحت نظر متخصص است.
مهمترین عامل ماندگاری ایمپلنت، پایه یا ریشه آن است. این ریشه تیتانیومی در طول زمان قادر است با بافت استخوان فک انسان پیوند خورده و در نتیجه به اندازه یک ریشه طبیعی مستحکم باشد. بیشتر زمان مورد نیاز برای ایمپلنت دندان نیز صرف همین مسئله میشود. در واقع یک دندانپزشک حاذق به بدن بیمار فرصت میدهد تا این پایه مصنوعی را به عنوان یک ریشه طبیعی بپذیرد. از آنجایی که فرایند ترمیم لثه، تراکم و ترمیم استخوان فک و به طور کلی شرایط فیزیولوزیکی افراد با هم متفاوت است نمیتوان زمان دقیقی برای این فرایند مشخص کرد.
برای انجام ایمپلنت در بهترین مرکز تخصصی ایمپلنت با ما در تماس باشید.
بدون نظر