مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان و نکات طلایی آن

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان و دوران نقاهت بعد از ایمپلنت از مهم‌ترین نکاتی هستند که بعد از ایمپلنت باید آن‌ها را جدی گرفت. چراکه ماندگاری طولانی‌مدت این دندان به آن وابسته است. ایمپلنت به پیچ شباهت دارد که در‌صورت از دست‌دادن دندان و ریشه آن، جایگزین ریشه می‌شود. جنس این دندان از تیتانیوم است که با بدن انسان هیچگونه ناسازگاری ندارد. اگر مراقبت‌های مورد نیاز و صحیح از این پیچ شود، ماندگاری بسیار بالایی خواهد ‌داشت. در غیر اینصورت می‌تواند مشکلات زیادی را به‌همراه داشته‌باشد. به‌همین دلیل در ادامه می‌خواهیم به مراقبت های بعد از ایمپلنت دیجیتال و انواع ایمپلنت دندان و سن مناسب برای انجام دادن آن بپردازیم و به سوالاتی مثل چند ساعت بعد از ایمپلنت غذا بخوریم؟ و یا دشمن ایمپلنت چیست؟ پاسخ بدهیم.

مراقبت های بعد از ایمپلنت دیجیتال دندان و دوران نقاهت بعد از ایمپلنتایمپلنت دندان چیست؟

قبل از اینکه به ‌سراغ مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان برویم، می‌خواهیم بررسی کنیم که ایمپلنت دندان چیست هنگامی که جای دندان انسان خالی می‌شود، یکی از راه‌های استاندارد برای پر‌کردن آن ایمپلنت است.

در این فرآیند یک میله کوچک که به پیچ شباهت دارد، داخل استخوان فک فرو‌ رفته و به استخوان اطراف آن جوش می‌خورد. بعد از این کار، استخوان فک می‌تواند تاج مصنوعی دندان را نگه دارد. سپس دندان روکش می‌شود.

در ایمپلنت دندان، پایه آن نقش ریشه و روکش نقش تاج را ایفا می‌کند. در‌نتیجه دندان مصنوعی بدون تکیه بر دندان‌های اطراف، داخل استخوان فک ثابت می‌ماند.

در چه ‌شرایطی ایمپلنت دندان انجام می‌شود؟

  • هنگامی که دندان به‌دلایل مختلفی از بین رفته و برای جایگزینی آن از ایمپلنت استفاده می‌شود.
  • رشد نکردن برخی از دندان‌ها به‌صورت مادرزادی دلیل دیگری برای انجام این جراحی است.
  • گاهی ‌اوقات با از بین‌رفتن یک یا چند دندان در صورتی که دندان‌های مجاور جا‌به‌جا شوند فضای خالی ایجاد می‌شود که جلوه خوبی ندارد. در نتیجه ایمپلنت انجام می‌شود.

پیشنهاد می‌کنیم مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

سن مناسب ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان جزو درمان‌هایی است که محدودیت سنی نداشته و تمامی افراد با هر سنی می‌توانند برای انجام آن اقدام کنند. اما از آنجایی که مشخصاتی همچون تراکم و استحکام استخوان در انجام ایمپلنت نقش مهمی دارند، برای افراد زیر 18 سال محدودیت‌هایی وجود دارد.

به‌دلیل اینکه این افراد در سن رشد هستند، برای انجام ایمپلنت باید به برخی از نکات توجه کنند؛ چراکه در این سن، فک رشد می‌کند و با رشدکردن این قسمت امکان دارد دندان ایمپلنت‌شده از سایرین کوتاه‌تر شود. در نتیجه باید این دندان را ترمیم کرد.

همچنین در صورتی که در دندان‌های دیگر مشکلاتی وجود داشته ‌باشد و فرد در سن پایین برای ایمپلنت اقدام کند، فک در این ناحیه رشد نکرده و مابقی قسمت‌ها رشد می‌کنند. به همین دلیل فرم فک وی تغییر پیدا می‌کند.

در نتیجه به‌طور کلی سن مناسب ایمپلنت دندان در محدوده سنی مشخصی انجام نمی‌شود. اما پیشنهاد می‌شود افراد زیر 18 سال برای ایمپلنت دندان صبر کنند تا با مشکلات احتمالی رو‌به‌رو نشوند.

چند ساعت بعد از ایمپلنت غذا بخوریم، دشمن ایمپلنت چیست؟مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان کدامند؟

بعد از انجام ایمپلنت، فرد لازم است یک سری نکات مهم و کلیدی را رعایت کند. برخی از مهم‌ترین مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان به شرح زیر هستند:

  1. رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده از دهانشویه بعد از ایمپلنت
  2. رعایت تغذیه و عادات روزانه
  3. استفاده از کمپرس یخ
  4. کنترل خونزیزی

رعایت بهداشت دهان و دندان، از مراقبت های بعد از ایمپلنت دیجیتال دندان

  • یکی از مراقبت های بعد از ایمپلنت دیجیتال دندان، مسواک‌زدن است. برای این کار فرد باید بعد از جداسازی بخیه، 3 روز صبر کرده و سپس تمامی نواحی اطراف ایمپلنت را مسواک بزند.
  • دهان‌شویه یکی از مهم‌ترین نکاتی است که باید به آن توجه داشت و بعد از خوردن و آشامیدن از آن استفاده کرد. چراکه دهان‌شویه از تجمع میکروب و جرم در این نواحی جلوگیری می‌کند. از دهان‌شویه باید 24 ساعت و روزی 3 بار استفاده شود.
  • بعد از انجام ایمپلنت، برای تمیز‌کردن دندان از خلال‌دندان یا هرگونه شی تیزی خودداری شود.
  • تا 72 ساعت نباید از مسواک استفاده کرد.

رعایت تغذیه و عادات روزانه

دشمن ایمپلنت دندان چیست؟

رعایت تغذیه و عادات روزانه جزء حساس‌ترین مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان است که شامل موارد زیر می‌شود:

  • هر گونه دخانیات دشمن ایمپلنت به حساب می‌آید. از استعمال دخانیات تا پایان بهبودی کامل دوری شود.
  • یکی از مواردی که روی ایمپلنت دندان تاثیر منفی می‌گذارد، مواد قندی است. در نتیجه باید بعد از مصرف این مواد دندان‌ها را تمیز کرد.
  • چند ساعت بعد از ایمپلنت غذا بخوریم؟  تا 24 ساعت غذای گرم خورده نشده و تنها غذا‌های نرم و سرد استفاده شوند.
  • مورد بعدی که در مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان اهمیت دارد، استفاده از تمام دارو‌هایی است که پزشک متخصص تجویز کرده و خودداری از دارو‌های خودسرانه است.

استفاده از کمپرس یخ، از مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

استفاده از کمپرس یخ می‌تواند به بهبود التهاب و ورم کمک کند. چراکه دندان فرد با گذشت 24 الی 72 ساعت بعد از عمل، ورم می‌کند. با مشاهده این ورم با حفظ خونسردی باید از کمپرس یخ استفاده شود. پس این مورد در مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان فراموش نشود.

کاهش خونریزی

بعد از جراحی ایمپلنت، احتمال دارد کمی خون‌آبه در دهان فرد ایجاد شود. در چنین شرایطی باید با یک دستمال به ‌آرامی این خون ‌آبه را تمیز کرد. هیچ فشاری نباید به دندان وارد شود زیرا در صورت ایجاد هرگونه فشار، به ایمپلنت فشار آمده و خونریزی بیشتر خواهد‌ شد. سپس باید گازی را که پزشک داده‌است روی دندان نگه داشته شود. بعد از گذشت 2 ساعت آن را دور انداخت و هر 45 دقیقه گاز تعویض شود.

بعد از ایمپلنت چه غذایی باید مصرف شود؟

شاید برای شما سوال باشد که چند ساعت بعد از ایمپلنت غذا بخوریم؟ یا بهتر است چه غذایی مصرف کنیم ؟

احتیاط در خوردن غذا یکی دیگر از مراقبت‌های دوران نقاهت بعد از ایمپلنت دندان است. فردی که عمل ایمپلنت را انجام داده است، عمل وی در یک مرحله انجام شده و قطعه اباتمنت در آن به‌کار رفته‌، باید تا 20 روز از جویدن غذا خودداری کند.

بعد از جراحی، باید مقدار زیادی مایعات مصرف شود. البته نوشیدن مایعات گرم تا 48 ساعت ممنوع است. در نتیجه مایعاتی که مصرف می‌شوند باید سرد باشند.

همچنین نوشیدنی‌های گازدار برای فردی که ایمپلنت انجام داده تا 72 ساعت می‌تواند مضر باشد و دشمن ایمپلنت حساب می‌شود. نوشیدنی‌هایی که فرد می‌تواند بعد از ایمپلنت مصرف کند، اعم از:

  • آب سرد
  • یخ در بهشت
  • شیر سرد
  • میلک شیک
  •  ماست
  • آبمیوه (بهتر است بدون قند باشد)
  • دوغ سرد
  • ژله
  • انواع‌ دسر‌های نرم
  • پوره سیب

غذا‌هایی که فرد می‌تواند  بعد از ایمپلنت مصرف کند:

  • پنکیک
  • تخم مرغ
  • پاستا
  • انواع آش
  • سوپ نرم و خنک

جمع‌بندی مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان و دوران نقاهت بعد از ایمپلنت

در این مقاله به طور کامل موضوعات و سوالات متدوال بیماران مثل چند ساعت بعد از ایمپلنت غذا بخوریم؟، دشمن ایمپلنت چیست؟، مراقبت های بعد از ایمپلنت دیجیتال و دوران نقاهت بعد از ایمپلنت را پاسخ دادیم.

در ایمپلنت دندان یا کاشت، دندان مصنوعی جایگزین فضای خالی دندان می‌شود. ایمپلنت جزء روش‌های استاندارد کاشت مصنوعی محسوب می‌شود. در این عمل جراحی، یک میله پیچ‌مانند درون فضای خالی فرو ‌رفته و باعث می‌شود دندان در فک ثابت بماند.

محدودیت سنی برای انجام این عمل وجود ندارد اما افرادی که زیر 18 سالگی هستند بهتر است تا اتمام سن بلوغ برای انجام آن صبر کنند. برخی از مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان شامل استفاده از نوشیدنی‌های سرد، دهان‌شویه، مسواک و کمپرس یخ است.

برای انجام تخصصی ایمپلنت دندان با ما در تماس باشید.

مقالات پیشنهادی برای مطالعه:

 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *