4 عامل افزایش طول عمر کامپوزیت دندان
حتما شما هم با تکنیک کامپوزیت دندان آشنایی دارید و میدانید که برای چه کاری مورد استفاده قرار میگیرد. امروزه خانم ها و آقایان از این روش برای اصلاح طرح لبخند، کامپوزیت دندان خرگوشی، ترمیم دندانها و غیره استفاده میکنند. اما آیا میدانید طول عمر کامپوزیت دندان های جلو چقدر است؟ چه نکاتی موجب افزایش طول عمر کامپوزیت دندان میشود؟ کامپوزیت ها چه زمانی نیاز به ترمیم دارند و یا کامپوزیت دندان تا چند سال دوام دارد؟ در ادامه این مقاله با ماه همراه باشید تا پاسخ تمامی سوال های خود در باره این روش زیبایی دندان را بگیرید.
طول عمر کامپوزیت دندان چند سال است؟
کامپوزیت دندان چند سال دوام دارد؟ با گذشت زمان تعداد افرادی که برای انجام این روش به کلینیک دندانپزشکی مراجعه میکنند، بیشتر میشود اما سوال متداولی که اغلب کاندیدای آن میپرسند این است که طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟ این روش برای چند سال ماندگار است؟
کامپوزیت دندان یک روش زیبایی پرطرفدار برای اصلاح طرح لبخند با فرآیند ایجاد تناسب میان دندان ها و سفید سازی آن ها و همچنین تا حدودی مرتب سازی آن ها میباشد. با استفاده از این تکنیک، شما میتوانید بدون اینکه به دندان های طبیعی خود آسیب بزنید، نظم خوبی را میان دندان های خود برقرار کنید که همزمان با سفید شدن آن ها این زیبایی چندین برابر شود. در واقع کامپوزیت دندان برخلاف روش لمینت دندان نیاز به تراشیدگی مینای دندان ندارد.
مطابق با آمارها و استاندارد های دندانپزشکی، طول عمر کامپوزیت دندان در افراد مختلف متفاوت است. اما میتوان گفت که تقریبا 5 الی 10 سال به طور طبیعی ماندگاری خواهد داشت. این مدت زمان ذکر شده در برخی اشخاص به دلیل رعایت برخی نکات بهداشتی، بیشتر خواهد شد. همچنین در مقابل مشاهده شده است که شخصی حتی کمتر از این مدت زمان، کامپوزیت دندان خود را سالم نگه داشته است. کی از موارد مهمی که باید حتما رعایت شود تا کامپوزیت دندان، دوام بیشتری داشته باشد، رعایت بهداشت دهان و دندان است. این موارد شامل چندین مورد هستند که در ادامه مقاله به آن ها میپردازیم.
دانستید که کامپوزیت دندان، تکنیک دائمی نیست و عوامل بسیاری میتواند به طور مستقیم برآن ها و میزان دوامشان اثر بگذارند .اما خوشبختانه این عوامل قابل کنترل و مدیریت هستند یعنی اگر به هر یک از آن ها اهمیت دهید، عمر کامپوزیت خود را افزایش میدهید. البته ناگفته نماند که در کنار همه این موارد، مهارت و تخصص دندانپزشک حین جاگذاری کامپوزیت بر سطحح دندان بسیار مهم بشمار میرود.
چه عواملی طول عمر کامپوزیت را افزایش میدهد؟
شاید برای شما سوال باشد که کامپوزیت دندان تا چند سال دوام دارد؟ موارد زیادی هستند که بر طول عمر کامپوزیت دندان تاثیر دارند.
همانطور که بسیاری عوامل از ماندگاری و کیفیت کامپوزیت دندان میکاهد، در مقابل برخی موارد نیز بر طول عمر کامپوزیت دندان میافزایند.
1. مهارت دندانپزشک
به این نکته توجه داشته باشید که مهارت دندانپزشک با کیفیت کامپوزیت انتخاب شده ارتباط مستقیم دارد. زیرا اگر کامپوزیت ماندگار بدون تخصص و تجربه و به نادرستی بر دندان ها جایگذاری شود، بعد از مدتی با خرابی و پوسیدگی رو به رو میشود.
2. نصب کامپوزیت
اینکه مواد کامپوزیتی به درستی به سطح دندان بچسبد نیز بسیار مهم است.
3. ترمیم کامپوزیت
در ابتدا باید حتما قبل از انجام کامپوزیت دندان، هر تعداد دندان خراب را رفع پوسیدگی کرده و آن ها را ترمیم کنید. همچنین لازم است که به صورت دوره ای کامپوزیت دندان شما توسط بهترین دندانپزشک زیبایی چکاپ شود تا در صورت وجود مشکل، برطرف و ترمیم گردد. برای اطلاعات بیشتر مقاله ترمیم دندان با کامپوزیت را مطالعه کنید.
4. مراقبت بهداشتی
برای اینکه بتوانید دوام کامپوزیت دندان را بی افزایید، باید حتما بهداشت دهان و دندان را به درستی رعایت کنید. به عنوان مثال مسواک زدن، دهانشویه و نخ دندان را باید در برنامه های بهداشتی شما قرار داشته باشد. همچنین اگر از موارد دخانیاتی مانند قلیان، سیگار و … استفاده میکنید؛ باید حتما آن ها را برای مدتی کنار بگذارید.
تاثیر عوارض کامپوزیت دندان بر میزان ماندگاری
تمامی مواردی که در ادامه ذکر کردیم، در دسته عوارض جانبی کامپوزیت دندان به شمار میروند. در ادامه به برخی از عوارض شایع این تکنیک خواهیم پرداخت:
- شکستگی کامپوزیت
- پوسیدگی دندان ها
- التهاب بافت لثه
- زرد و تیره شدن کامپوزیت
- حساسیت شدید دمایی دندان
عمر کامپوزیت دندان های جلو
گاهی برخی از کاندید های این تکنیک به دلیل میزان هزینه و یا موارد دیگری، از تصمیم کامپوزیت دندان کلی خودداری میکنند اما این امکان برای این اشخاص فراهم است که فقط یک فک مانند فک جلویی را کامپوزیت انجام دهند. بعد از اینکه دندان های جلویی را کامپوزیت کردید، باید بیشتر از همیشه مراقب آن ها باشید.
مواد پرکننده کامپوزیت چند سال دوام دارد؟
همانطور که میدانید مواد پر کننده دندان نیز از جنس کامپوزیت هستند که به سطح دندان میچسبند و حفره های دندانی را میپوشانند. این نوع پرکننده های دندانی همانند ماده های فلزی دچار خوردگی یا انبساط نمیشوند. همچنین این مواد کامپوزیتی به دندان آسیبی وارد نمیکند اما به طور کلی، حدود 5 الی 7 سال دوام و ماندگاری دارند. البته این مدت زمان برای بسیاری از افراد بیشتر خواهد بود و چه بسا که دیده شده شخص بعد از 15 سال همچنان مواد پر کننده کامپوزیتی در دهانش تکان نخورده و به طور دست نخورده باقی مانده است.
اگر بر حسب اتفاق یا مشکل، ماده کامپوزیتی درون دندان شما به مشکل برخورد و نیاز به ترمیم داشت، میتوانید بدون هیچگونه مشکلی مقدار دیگری ماده کامپوزیتی را جایگزین آن کرده و ترمیم نمایید.
برای انجام انواع درمان های دندانپزکشی در مرکز ایمپلنت تهران با ما در تماس باشید.