ایمپلنت دندان و 7 نکته که باید بدانید!

ایمپلنت دندان و 7 نکته که باید بدانید!

ایمپلنت دندان؛ یک ریشه دندان مصنوعی به صورت پیچ بوده که با یک عمل ساده برای اهداف کاربردی و زیبایی در استخوان فک قرار می گیرد. ایمپلنت ها از تیتانیوم ساخته شده اند و استخوان فک، تیتانیوم را به عنوان بخشی از بدن درک می کند. این ماده، سازگاری بافتی بالایی را فراهم می کند و یک روش درمانی با درصد موفقیت بالا است.

ایمپلنت به طور گسترده در دندانپزشکی استفاده می شود، زیرا در طیف گسترده ای از کمبود یک دندان تا بیماران بدون دندان استفاده می شود. این کار بدون هیچ گونه مداخله ای برای دندان های مجاور انجام می شود. در این مقاله از مرکز ایمپلنت تهران با ما همراه باشید تا به بررسی نکاتی درباره ایمپلنت دندان بپردازیم.

ایمپلنت دندان چیست؟

درمان ایمپلنت دندان، روشی با درصد موفقیت بسیار بالا است، زیرا در پایگاه های علمی، تاثیرات آن ثبت شده است. برای هر یک از بیمارانی که دندان های خود را از دست داده اند، ظاهری طبیعی ایجاد می کند.

درمان ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟

پس از قرار دادن ایمپلنت ها، به منظور ترکیب شدن با استخوان، بسته به سن بیمار، کیفیت استخوان و وضعیت سیستمیک، یک دوره بهبودی استخوان از 1 تا 6 ماه مورد نیاز است.

با توسعه خواص سطحی ایمپلنت هایی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند، می توان پروتزهای کاشت موقت ساخت. عوامل زیادی وجود دارد که زمان ساخت پروتز روی ایمپلنت دندان را تعیین می کند. این زمان در ایمپلنت بدون درز 1.4 کمتر است. در ایمپلنت بدون درز این زمان برای هر دندان بین 6-9 دقیقه است. دندانپزشک شما با در نظر گرفتن انتظارات شما زمان مناسب را برای روند درمان تعیین می کند.

ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم
ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم می‌باشد

چرا اولین معاینه انجام می شود؟

درمان موفقیت آمیز ایمپلنت دندان مستلزم معاینه و برنامه ریزی قبل از عمل است. در طول معاینه، رادیوگرافی پانورامیک یا تصاویر سه بعدی (توموگرافی) از دندان ها گرفته می شود و مراحل مدل سازی انجام می شود. در معاینه اولیه، نوع و برندی که باید اعمال شود نیز تعیین می شود.

آیا ایمپلنت دندان برای کودکان انجام می شود؟

ایمپلنت دندان برای کودکان قابل انجام است. کودکان به دلیل فعالیت بسیار زیاد، در معرض خطر آسیب یا تصادف هستند. بسته به این خطرات، ممکن است دندان های دائمی از بین بروند. در چنین مواقعی انجام این درمان پس از تکمیل رشد و نمو برای کودکان راه حل قطعی و دائمی خواهد بود.

آیا تا زمانی که دندان مصنوعی ساخته نشود، بی دندان خواهم بود؟

بسته به تعداد دندان های از دست رفته، دندانپزشک تصمیم می گیرد که چه نوع پروتز دندانی موقت استفاده شود. اگر دندان های شما خیلی از دست رفته است، می توانید طبق روش انجام شده پروتز متحرک موقت یا پروتز ثابت تهیه کنید. در صورت عدم وجود دندان یا بی دندانی جزئی در شرایط مشابه، می توان با استفاده از تکنیک Bredent Fast & Fixed یک دندان موقت ثابت با ایمپلنت در یک روز ساخت.

جراحی بدون فلپ (بدون درز) روی ایمپلنت چیست؟

به این عمل جراحی بدون فلپ (ایمپلنت بدون درز) می گویند که این عمل را بدون آسیب رساندن، بخیه زدن یا بریدن لثه های اطراف دندان انجام می دهد. در این فرآیند، ریکاوری بسیار سریع و راحت تر است. ممکن است هر موردی برای این تکنیک مناسب نباشد. دندانپزشک شما در پایان اولین معاینه در مورد این موضوع تصمیم گیری می کند.

ایمپلنت دندانتکنیک All On 4 و All On 6 (ایمپلنت در یک روز) چیست؟

درمان All On 4 یا All On 6 شکل جدیدی از درمان ایمپلنت دندان با استفاده از پیچ های تیتانیوم در فک های کاملاً خالی از دندان است. مهم‌ترین تفاوت درمان All On 4 یا All On 6 با سایر درمان ها، نحوه قرارگیری ایمپلنت ها در دهان و قرار دادن تاج های موقت روی ایمپلنت به میانگین زمانی 3 ماه است. ایمپلنت ها در زوایای مختلف مطابق با ناحیه ای که قرار می گیرند، چسبندگی کامل را تضمین می کنند.

در حالی که در درمان سنتی ایمپلنت از 8 تا 10 ایمپلنت در فک بدون دندان استفاده می شود، تنها 4 یا 6 ایمپلنت در این روش قرار می گیرد. پس از کاشت ایمپلنت ها، تاج ها یا پل های موقتی روی ایمپلنت ها قرار می گیرند. پس از میانگین 3 ماه، درمان با نصب روکش های دائمی (پوشش) به پایان می رسد. نگهداری از ایمپلنت های All On 4 یا All on 6 مانند ایمپلنت های معمولی است.

ایمپلنت دندان چگونه ساخته می شود؟ مراحل درمان گام به گام ایمپلنت دندان

در طول فرآیند ایمپلنت دندان، اولین معاینه شما توسط پزشک انجام شده و بررسی های لازم انجام خواهد شد. با پیشرفته ترین دستگاه های توموگرافی، اشعه ایکس شما گرفته می شود و بررسی می شود که آیا ساختار و سلامت دهان و فک برای درمان پیوند بافت و دندان مناسب است یا خیر. علاوه بر این، ممکن است با در نظر گرفتن وضعیت سلامت عمومی شما، معاینات لازم درخواست شود.

پس از اینکه در نتیجه معاینات مشخص شد که شما برای ایمپلنت دندان مناسب هستید، دندانپزشک شما از طریق داده های توموگرافی، مناطقی را که ایمپلنت در آن قرار می گیرد، تعیین می کند.

ایمپلنت دندان مناسب فک
در معاینه، مناسب بودن نوع ایمپلنت دندان برای فک شما مورد بررسی قرار می گیرد.

دندانپزشک شما را با جزئیات در مورد اینکه کدام ایمپلنت دندان برای ساختار فک شما مناسب است، مدت زمان انجام مراحل، مواردی که قبل و بعد از جراحی باید در نظر بگیرید و اطلاعات قیمت را به شما اطلاع می دهد.

اگر بیمار و پزشک در دسترس باشند، می توان اقدامات را در همان روز شروع کرد، در غیر این صورت برای یک تاریخ مناسب وقت ملاقات گرفته می شود. جراحی کاشت ایمپلنت شما می تواند با بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی انجام شود. شما و پزشکتان می توانید تصمیم بگیرید که از کدام روش استفاده کنید.

در صورت از دست دادن استخوان یا کمبود استخوان به دلیل بیماری های لثه، ناحیه مورد نظر با پیوند استخوان به تراکم مورد نظر می رسد.

پس از کاشت ایمپلنت دندان با یک عمل ساده، ممکن است پزشک از شما بخواهد که در طول دوره انتظار 3 ماهه تا زمان بهبودی استخوان، چندین بار برای معاینه مراجعه کنید. در پایان دوره انتظار، پزشک برای اندازه گیری و کنترل پروتز ایمپلنت به شما وقت می دهد. درمان شما با پروتزهای پشتیبان ایمپلنت که توسط شما و پزشکتان در کنترل ها، در آخرین قرار ملاقات تأیید شده است، به پایان می رسد.

اگر شما هم قصد انجام ایمپلنت دندان با بهترین تجهیزات را دارید، با مرکز ایمپلنت تهران در تماس باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *